Librărescu.ro

Navighează printre pagini, descoperă comori

Heartless - Marissa Mayer

„Heartless” – Marissa Meyer

Cine este Regina de Cupă? Ce o face atât de furioasă și de temută? Cum a ajuns să domnească în Țara Minunilor?  De ce urăște trandafirii roșii? De unde vine faimoasa ei replică “Tăiați-i capul!”? Și, mai presus de toate, a fost dintotdeauna fără inimă sau există o latură uitată a poveștii? Dacă și voi ați rămas cu aceste întrebări în urma cărții Alice în Țara Minunilor,atunci Heartlessde Marissa Meyer este un must-read.

Într-o manieră asemănătoare unui basm, presărată cu ironia întunecată a sorții, Heartless  răspunde la toate întrebările lăsate fără răspuns de Lewis Carroll în cartea sa.

Lumea în care trăiește Catherine pare și mai abundentă în magie, nebunie și monștri decât cea din Alice în Țara Minunilor(dacă vă puteți imagina așa ceva!). Dar asta nu o împiedică să fie visătoare, inocentă și empatică. Chiar dacă asta înseamnă opusul, din toate punctele de vedere, a Reginei de Cupă care va deveni. Fiind singura moștenitoare a Marchizului de Rock Turtle Cove, viitorul ei pare sigur în ochii multora, însă ea își păstrează speranța că visul ei de a deschide o cofetărie se va îndeplini. Dar ce se întâmplă atunci când viața perfectă a lui Catherine este dată peste cap de afecțiunea Regelui pentru ea? Ce se întâmplă atunci când, la un bal, Catherine întâlnește bufonul regal?

Ce mi s-a părut interesant la această carte este modul în care Meyer adaugă un twistla fiecare personaj prezentat inițial de Carroll în Alice în Țara Minunilor, remodelând realitatea cărții astfel încât să redea o față nedescoperită a poveștii, una plină de farmec și emoție, în care nimic nu pare să o poată împiedica pe Catherine să trăiască fericită până la adânci bătrâneți. Dar, așa cum suntem învățați cu toții din majoritatea cărților, ceva trebuie să se întâmple. Fie că este vorba de un blestem, o vrăjitoare sau o mamă vitregă, fiecare protagonist are parte de o încercare iar Catherine nu face excepție. În cazul din Heartless, această încercare constă într-o combinație dintre o relație de curtare cu Regele de Cupă orchestrată de părinții ei, îndrăgostirea pentru prima oară și un Jabberwock. Desigur, în cele mai multe povești protagonistul trece peste toate aceste încercări și ajunge să fie o persoană mai bună la final. Dar acest lucru nu se aplică în Heartless.Așadar, întrebarea simplă: Ce se întâmplă? Cum ajunge Catherine, fata care este pasionată de gătit, să fie temuta Regină de Cupă?

Heartlesseste scrisă ingenios, făcând cititorii să se bucure și să sufere împreună cu personajele și vă pot garanta că nu o să terminați cartea fără să vărsați o lacrimă.

Am început cartea știind finalul: Catherine va ajunge irascibila Regină de Cupă, antagonistul din cunoscuta poveste Alice în Țara Minunilor, însă cu fiecare pagină dată inima mi se umplea puțin câte puțin cu speranța că povestea va lua, cumva, o întorsătură neașteptată și că visătoarea Catherine își va primi happy end-ul pe care îl merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Favorite
Cele mai populare