Librărescu.ro

Navighează printre pagini, descoperă comori

Caraval - Stephanie Garber

„Caraval” – Stephanie Garber

“Bine ați venit la Caraval! Cel mai mare spectacol de pe uscat sau de pe apă. Înăuntru, veți trăi mai multe minuni decât văd cei mai mulți dintre oameni într-o viață întreagă. Puteți sorbi magia dintr-o ceașcă și cumpăra vise într-o sticlă. Dar, înainte de a pătrunde cu totul în lumea noastră, trebuie să țineți minte că totul este un joc. Ce se întâmplă dincolo de această poartă poate să vă sperie sau să vă încânte, dar nu vă lăsați păcăliți. Vom încerca să vă convingem că este real, dar totul este un joc. O lume fabricată din iluzii. Așadar, chiar dacă vrem să vă impresionăm, aveți grijă să nu vă lăsați impresionați prea mult.”

Mi-a fost foarte greu să țin cont de această avertizare pe parcursul cărții. Lumea din Caraval are un fel aparte de a te ispiti, de a te face să te aventurezi în cele mai îndepărtate colțuri ale imaginației. Și trebuie să recunosc că este foarte posibil să mă fi lăsat prea impresionată.

Bun venit ]n Caraval!

Cartea urmărește povestea a două surori, Scarlett și Donatella, care au trăit toată viața sub controlul tatălui lor, guvernatorul Dragna, care nu le permitea să părăsească insulița pe care locuiau: Trisda.

Evenimentele din viața acestora nu era cine știe ce. Pe lângă pedepsele ieșite din comun ale tatălui lor (care constau în rănirea celeilalte când una dintre surori nu respecta regulile), ai fi putut zice că era imposibil ca viața lor să ia o turnură neașteptată.

Bilete la Caraval

Însă acest lucru se schimbă atunci când Legend, stăpânul epicului joc Caraval, le invită pe cele două să participe la o nouă ediție care va avea loc pe insula lui privată. Și iată unde apare acea turnură neașteptată: Donatella este despărțită de Scarlett, care rămâne cu misteriosul marinar Jullian, neavând nicio idee despre ce s-a întâmplat cu sora ei.

Pe lângă poveste în sine, această carte este o delectare pentru ochi. De la coperta din față până la ultimele pagini, aceasta ilustrează toată creativitatea și misterul care m-a cucerit din primele capitole.

Cartea începe cu harta legendarului Caraval, care include toate locurile care o poartă pe Scarlett prin ceea ce pare a fi magie pură. În plus, Stephanie Garber a inclus la finalul cărții material bonus pentru cititorii care nu s-au săturat de aventură chiar și după terminarea cărții (printre care mă număr).

Așadar, lumea plină de iluzii a Caravalului nu dispare nici după finalul acțiunii, cartea incluzând și o primă versiune a începutului, un playlist și un fragment din următoarea carte.

Aventura Caraval nu se termină niciodată

Un lucru pe care țin foarte mult să-l menționez este faptul că traducerea cărții în limba română lasă de dorit. Am citit această carte în limba engleză, dar pe parcursul scrierii acestei recenzii am consultat versiunea în română și nu am putut să nu observ micile detalii și sensuri care au fost pierdute cândva în timpul procesului de traducere.

Cu toate că lucrurile despre care vorbesc nu sunt majore și cu siguranță nu fac cartea mai puțin magică, nu pot să ignor faptul că porecla lui Julian pentru Scarlett, Crimson, a devenit Roșiuță!

În seria Caraval va apărea o continuare, o a patra carte. Macmillan au anunțat că este disponibilă pentru precomandă și că livrările vor începe pe 22 octombrie.

20th Century Fox au cumpărat drepturile de ecranizare a „Hearts Made of Black” (titlul original al cărții), în 2015. Din păcate de atunci nu s-a mai făcut niciun anunț oficial. 

Însă nimic nu ne oprește să sperăm în continuare.

Un răspuns

  1. Dragă Ana,
    Chiar dacă nu sunt o împătimită în ale “cititului”, mă delectez mereu cu rândurile scrise de tine, atât de frumos, despre poveștile din cărți.
    Ești o sursă de inspirație. Se simte ca faci totul cu multă implicare și pasiune, iar prezentările expuse de tine, succint și intr-un mod original, extrag esența fiecărui personaj și a fiecărei povești din cărțile citite.
    Felicitări! Tine-o tot așa și, cu siguranță, vei stârni curiozitatea multor oameni de a intra în această lume plină de magie a cărților.❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Favorite
Cele mai populare